ZWEMVIJVERS TUINWERKEN 0474 75 35 18

Een spiegel van de hemel

HET PRINCIPE

Een zwemvijver kan opgebouwd worden volgens het ‘upflow’ principe. Skimmers  die  het  wateroppervlak afromen  filteren de zwemzone van de vijver. De vuilopvangmandjes in de  skimmers houden het grove vuil zoals bladeren vast.

Vervolgens  vindt  een  voorfiltering  plaats  in  de pompkamer . Hierna gaat het water naar de moeraszone waar het van onder naar boven doorheen zuiverend lavagesteente en Clinopti Plus filtermineraal stroomt.

                       “Een spiegel van de hemel”

Het filteren van de zwemvijver gebeurt op een biologische manier in de beplante zone van de vijver. Deze zone bevat moerasplanten en garandeert een gezond en zuiver water. Biologisch filteren betekent reinigen met behulp van nuttige bacteriën. De bacteriën gaan afvalstoffen omzetten in door planten opneembare moleculen. De planten verbruiken deze stoffen voor hun groei. De cirkel wordt zo gesloten.

ZWEMVIJVER OPGEBOUWD VOLGENS HET UPFLOW PRINCIPE

vijver

GEMAKKELIJK IN ONDERHOUD

Dit  systeem  is  bijzonder  makkelijk  te  onderhouden. Het vuil bezinkt in de holle ruimte onder het moerasbed en kan hier 1 à 2 maal per jaar weggezogen worden via de Dirt Remover van Pond Technics waarin een dompelpomp geplaatst wordt.

De vuilopvangmandjes in de skimmers dienen regelmatig leeggehaald te worden. Afhankelijk van de omgeving en de wensen van klant kan de bodem van het zwemgedeelte enkele malen per jaar ook gestofzuigd worden.

Een spiegelend wateroppervlak als resultaat!

Instagram